Vi på stiftelsen: Mathias Hellberg - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
Vi på stiftelsen

Vi på stiftelsen: Mathias Hellberg

När vi kollegor på stiftelsen har frågor som rör ekonomi, bokföring och informationssäkerhet vänds blickarna mot controller Mathias Hellberg, som alltid tar sig tiden att berätta och förklara.

Mathias Hellberg har fungerat som controller vid Stiftelsen för Åbo Akademi sedan maj 2019. Tills hans arbetsuppgifter hör bland annat det dagliga bokföringsarbetet, bokslut, månadsavslut, rapportering till ledningen och utveckling av stiftelsens ekonomisystem och informationssäkerhet.

På fritiden umgås Mathias helst med sin familj, som består av hans fru och deras två barn, spelar fotboll eller läser fantasynoveller. Matlagning är en annan kär hobby och han experimenterar gärna med nya maträtter.

Vilken är din favoritårstid?
Alla årstider har sina fördelar, men det måste nog svara sommaren. Få saker kan mäta sig med varma sommarkvällar vid sommarstugan.

Vad är det bästa med Åbo?
Jag har bott här sedan 2006 och tycker om storleken på Åbo. Staden är inte för stor, men utbudet är brett och man hittar allt som man behöver. Åstranden är otroligt vacker, speciellt på sommaren. Åbo är dessutom en fantastisk studiestad med många utbildningsmöjligheter. Campusområdet vid Åbo Akademi väcker många goda minnen från studietiden till liv.

Hur har arbetet förändrats under din tid vid Stiftelsen för Åbo Akademi?
Sättet vi arbetar på har förändrats ganska mycket under det gångna året. Vi har tagit stora kliv framåt i digitaliseringen, vilket har krävt att vi ser över våra interna processer och hur vi förhåller oss till informationssäkerhet. Det har även skett förändringar i personalen, vilket alltid för med sig både nya utmaningar och möjligheter. Vårt sätt att arbeta utvecklas hela tiden, och det känns som om Stiftelsen är på väg åt rätt håll för att hänga med i denna utveckling.