Vi på stiftelsen: Ellen Söderlund - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
Vi på stiftelsen

Vi på stiftelsen: Ellen Söderlund

Ellen Söderlund är ett välbekant ansikte för många av Stiftelsens för Åbo Akademi hyresgäster. I sitt arbete som fastighetskoordinator i en studiestad som Åbo kan man säga att hon ansvarar över en riktig guldgruva!

Ellen flyttade till Åbo för över tio år sedan för att studera vid Åbo Akademi. Ellen har trivts så bra i Åbo att hon beslöt sig för att stanna, och arbetar sedan hösten 2015 som fastighetskoordinator vid Stiftelsen för Åbo Akademi.

I sin roll som fastighetskoordinator ansvarar Ellen för att hyra ut stiftelsens 230 hyreslägenheter. Vad många inte vet om är att de flesta av dessa bostäder finns att hyra för vem som helst på den fria marknaden, ingen koppling till akademin behövs.

Till Ellens arbetsuppgifter som fastighetskoordinator hör bl.a. att skriva hyresavtal och ha hand om kontakten till hyresgästerna.

 Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är mångsidigt, aldrig tråkigt och så behöver jag inte sitta stilla! Jag är mycket på språng då jag visar upp lägenheterna för intresserade hyresgäster. 

Varför har du trivts så bra i Åbo?
Åbo har ett kompakt centrum med korta avstånd och det är nära till natur och skärgård. En salig blandning av allt jag behöver i livet för att må bra.

 Vilken är din favoritårstid?
Alla! Vilken tur att vi har fyra. Jag blir inte sur av lite regn och rusk.