Vi på stiftelsen: Anna Engberg - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
Vi på stiftelsen

Vi på stiftelsen: Anna Engberg

Anna Engberg är en verklig mångsysslare vid Sibeliusmuseum på Biskopsgatan i Åbo. Hon kan det mesta om det mesta när det kommer till verksamheten i museet och hälsar alltid lika glatt på alla museibesökare.

Anna Engberg har arbetat vid Sibeliusmuseum sedan 2014, först som timanställd, sen som sommarvikarie och har sedan 2017 varit en bestående del i arbetsstyrkan i museet. Till arbetsuppgifterna som kundtjänstkoordinator hör bl.a. att ta hand om museets reception och museishop, bokningar, biljettförsäljning, ekonomi, sociala medier och mycket mer… en riktig mångsysslare, som sagt!

På fritiden gillar Anna att hålla på med sång och dans, men kopplar gärna av med ett par strumpstickor i händerna. Att vistas ute i naturen är en annan klar favorit, helst i skärgården, men det är inget fel på att kura ihop sig i soffan med en romantisk komedi heller.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är väldigt mångsidigt och varierande, jag får jobba med både kultur och ekonomi, både träffa museets besökare och sköta kontorsjobb.

 Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv, och varför?
Audrey Hepburn, jag har fått höra att jag ibland liknar henne, och jag tror hon skulle ha klarat av att spela rollen som mig med glimten i ögat.

Vad är det bästa med att bo i Åbo?
Åbo är litet men stort samtidigt, det mesta hittas på gång eller cykelavstånd, mycket grönområden. Och så åstranden, såklart!

Har du gröna fingrar?
Jag försöker åtminstone ha det, ibland lyckas jag bättre och ibland sämre.