Kulttuuria tukeva toimintaxArtikkeli-1

Sigynin kunnostustyöt jatkuvat – laiva palasi paikalleen Aurajokeen

By 20 toukokuu, 2020 No Comments

Sigyn

Vuodesta 2018 Ruissalon telakalla kunnostettavana ollut museolaiva Sigyn on palannut paikalleen Aurajokeen. Sigyn on maailman viimeinen valtameriliikenteessä seilannut puinen kauppa-alus ja Suomen ensimmäinen museoalus.

Sigyn rakennettiin vuonna 1887 Göteborgissa ja ostettiin Turkuun 1939. Vaikka Sigynistä on aina pidetty hyvää huolta, ovat vuodet jättäneet jälkensä laivan kuntoon. Vuonna 2018 aloitettiin mittava kunnostustyö Sigynin pelastamiseksi tuleville sukupolville. Kunnostuksen aikana huomattava osa aluksen takilasta, kaarista ja kylkilankuista uusitaan. Nyt työ jatkuu Aurajoessa. Elokuussa 2020 takila ylösrikataan Sigynin vakituisella laituripaikalla, Varvintorin edustalla. Yleisölle Sigyn avautuu kesällä 2021.

Kunnostustyön päärahoittajia ovat Turun kaupunki ja Åbo Akademin säätiö. Säätiö on tukenut Sigynin kunnostusta 360.000 eurolla. Sigynin omistaa Museolaiva Sigyn -säätiö, joka on Turun kaupungin ja Åbo Akademin säätiön perustama. Sigyn oli vuosina 1939-1994 Åbo Akademin säätiön omistuksessa Sjöhistoriska museet (myöh. Sjöhistoriska institutet) vid Åbo Akademin kautta.

Sigyn detaljbild

Saatat myös olla kiinnostunut seuraavasta artikkelista: