MuseotxArtikkeli-1

Eric Adlercreutz – arkkitehdin kynä kohtaa paperin Sibelius-museossa 3.6-31.12.

By 2 kesäkuun, 2020 No Comments

Lehdistötiedote: Kesän uusi näyttely Sibelius-museossa järjestetään yhteistyössä Pro Artibus -säätiön kanssa

Sibelius-museo avaa ovensa vierailijoille keskiviikkona 3. kesäkuuta. Kesän uusi näyttely on arkkitehti Eric Adlercreutzin (s. 1935) Arkkitehdin kynä kohtaa paperin – luonnoksia ja piirroksia 1950-2018. Näyttely valaisee piirtämisen roolia monipuolisen arkkitehdin työssä ja elämässä. Piirtäminen ei ole ollut Adlercreutzille pelkkä tekninen suoritus, vaan myös elinikäinen intohimo. Näyttely, jonka oli tarkoitus avautua jo toukokuussa, on tuotettu yhteistyössä Pro Artibus -säätiön kanssa.

Näyttelyssä on esillä töitä vuosilta 1950–2018. Varhaisimmat piirustukset ovat ihmis- ja eläinpiirustuksia sekä piirustuksia Adlercreutzin matkoilta, usein Välimeren alueelta. Näyttelyn kilpailuehdotukset ja perspektiiviluonnokset kertovat arkkitehdin kiinnostuksesta vuorovaikutukseen olemassa olevan ympäristön kanssa. Näyttelyssä on esillä myös akryylimaalauksia, joissa arkkitehdin kynä vie ajatukset uusiin muoto- ja värimaailmoihin.

Sibelius-museo ei ole ainoastaan tunnettu konserteistaan ja näyttelyistään – rakennus itsessään on arkkitehtoninen nähtävyys ja sopiikin täydellisesti arkkitehtuuria ja kuvataidetta yhdistävän näyttelyn kotipaikaksi, toteaa museojohtaja Ulrika Grägg.

–        Haluamme että vierailijat pohtivat vähän tarkemmin arkkitehtuuria ja rakennettua lähiympäristöä. Rohkaisemme kaikkia, joita museoelämys inspiroi itsekin käyttämään piirustusta muistin apukeinona – esimerkiksi älypuhelimen tai pleksilasin ja tussin avulla, joita tarjoamme kaikille vierailijoille. Museon verkkosivuilta löytyy arkkitehti Leo Lindroosin tekemä video aiheesta, josta voi hakea lisäinspiraatiota, Ulrika Grägg vinkkaa.

Näyttely on tuotettu yhdessä Pro Artibus -säätiön kanssa ja sen on kuratoinut FT Juha-Heikki Tihinen. Eric Adlercreutz on suunnitellut ripustuksen.

–        Olemme iloisia voidessamme tarjota tämän tyyppisen näyttelyn juuri tänä kesänä. Sen lisäksi että voimme tuoda esille Eric Adlercreutzin omia töitä, antavat hänen matka-aiheiset luonnoksensa mahdollisuuden unelmoida näinä eristyksen aikoina, sanoo museonjohtaja Ulrika Grägg.

Lisätietoa: Ulrika Grägg, museonjohtaja, Åbo Akademin säätiö, puh. 040 866 9777.