Toimisto- ja liiketilat - Stiftelsen för Åbo Akademi sr

Toimisto- ja liiketilat

Auriga Business Center

Juhana Herttuan Puistokatu 21, Turku

Lue lisää

Lilla Neapolitan

Piispankatu 14, Turku

Lue lisää

Hus Lindman, Grädda

Piispankatu 15, Turku

Lue lisää ravintolasta

Gripen

Hämeenkatu 13, Turku

Tähtitorni

Vartiovuori, Turku

Saksalainen arkkitehti Carl Ludvig Engel (1778-1840) suunnitteli Vartiovuorenpuiston Tähtitornin. Rakennuttajana toimi v. 1640 perustettu Turun Kuninkaallinen Akatemia. Opetus- ja tutkimustarkoitukseen rakennettu Tähtitorni valmistui vuonna 1819, mutta jo v. 1828 Turun Akatemia muutti Helsinkiin ja sen myötä opetus- ja tutkimustyö rakennuksessa päättyi. Vuosien saatossa Tähtitornissa ovat toimineet mm. Turun Merenkulkuoppilaitos ja Merihistoriallinen museo. Åbo Akademin säätiö osti Tähtitornin Turun kaupungilta v. 2007 ja nykyisin rakennus on säätiön hallinnon käytössä.

Tutustu tähtitorniin Digimuseossa

Reuterska huset

Henrikinkatu 9, Turku

Reuterin talo on rakennettu vuosina 1861–63 assessorille ja hovioikeudenneuvos Karl Procopélle. Talon suunnittelivat Georg Theodor Chiewitz ja Frans Lüchou. Talo siirtyi Åbo Akademin omistukseen 1920-luvun alussa ja talossa on sen jälkeen toiminut esimerkiksi kauppakorkeakoulu, kurssikirjasto sekä teologinen tiedekunta. Reuterin talo kunnostus valmistui vuonna 2017. Tänään talon vuokralaisia ovat muun muassa Folkhälsan.

Jokitalo

Gezeliuksenkatu 2 a

Åhuset rakennettiin vuosina 1830–1831 kirjanpainaja Christian Johan Ludvig Hjeltille. Åbo Akademin säätiö osti kiinteistöt vuonna 1941. Talo jaetiin useampiin pienempiin asuntoihin ja vuokrattiin aluksi yksityisille perheille. Vuonna 1966 talossa käynnistyi mittava uudistustyö valtiotieteiden tiedekunnan tilaa varten. Myös saksan kielen laitos ja kielilaboratorio ovat toimineet Åhusetissa. Talo on peruskorjattu vuosina 2010–2012 ja nykyään vuokrattu toimistokäyttöön.