Kulttuuria tukeva toimintaxArtikkeli-1

NYTT 2021 – valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely

By 17 maaliskuu, 2021 No Comments
Ett konstverk som syns i utställningen NYTT 2021 i Vattenlagret. Konstnär: Aleksi Systä.

Aleksi Systä, öljy kartongille.

Taidenäyttely NYTT 2021 esittelee 21 Taideakatemian (Turun AMK) opiskelijan töitä. Näyttely koostuu mm. animaatioista, öljymaalauksista, sarjakuvista, grafiikasta, valokuvista, veistoksista ja videoista. Koronaepidemian vuoksi suurin osa opetuksesta on tapahtunut etänä.

– Taiteen tekeminen on yksinäistä ja tarvitsee ympärilleen tilaa. Viimeinen opiskeluvuotemme on ollut poikkeuksellinen, sillä suurin osa kanssakäymisestämme on tapahtunut etänä. Koen tilanteen korostavan yhteisen näyttelyn merkitystä. On upeaa saada teoksemme samaan tilaan, käymään jonkinlaista fyysistäkin vuoropuhelua kuluneen neljän vuoden yhteisen opiskelun ja erityisesti menneen poikkeuksellisen vuoden jälkeen, kertoo valmistuva kuvataiteilija Niina Villanueva.

Näyttely on esillä 19.3.–25.4.2021 Turun Vartiovuoren Vesisäiliön tiloissa, Turun Taidehallilla, Brinkkalan Galleriassa ja Turun Kaupunginteatterin taideseinällä. Näyttely ottaa huomioon nykyiset koronarajoitukset.

NYTT 2021 -näyttelyn taiteilijat Vartioivuoren Vesisäiliössä: Elina Lahdenperä, Aleksi Systä, Jessica Koivistoinen ja Sylvester Kivelä.

Lue lisää NYTT 2021-näyttelystä.