Vi på stiftelsen: Anna-Maria Marjamäki - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
Vi på stiftelsen

Vi på stiftelsen: Anna-Maria Marjamäki

Anna-Maria Marjamäki jobbar med att fotografera och digitalisera instrumentsamlingen i Sibeliusmuseum.

Sibeliusmuseum har sedan 2019 varit i Stiftelsens för Åbo Akademi regi, och Anna-Maria har jobbat på museet sedan hösten 2019. Hon började jobba i biljettkassan, och sedan hösten 2020 är hon projektanställd inom ett digitaliseringsprojekt på Sibeliusmuseum. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att fotografera instrumentsamlingen som omfattar över 2000 instrument och föremål.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag uppskattar möjligheten att hela tiden få lära mig nytt och utvecklas som fotograf. Jag trivs bra i min arbetsmiljö, eftersom museet till sin arkitektur är väldigt speciellt och vackert.

Vad gör att du trivs i Åbo?
Jag gillar att Åbo är nära vattnet och naturen och har ett mångsidigt kulturutbud.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden vill jag koppla av, röra på mig, gå på konserter och göra kreativa saker. Just nu blir det mest tai-chi och pilates, men mina hobbyer varierar enligt årstiderna. Jag tillbringar också mycket tid med att lyssna, spela in ljud och bearbeta ljud.

Vilken är din favoritårstid?
Jag har ingen favoritårstid, eftersom jag njuter lika mycket av mörkrets melankoli som av de ljusare månaderna. Jag tycker att det är intressant att följa med hur människor, naturen och ljudmiljön förändras från en årstid till en annan.