Stiftelsen söker en kommunikatör - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
Rekrytering

Stiftelsen söker en kommunikatör

Stiftelsen för Åbo Akademi söker nu en kommunikatör för tiden 27.2.202319.1.2024. Befattningen är placerad i Åbo.

Vi söker dig som är kreativ, lösningsfokuserad och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och producera eget innehåll samt är beredd att stötta stiftelsens olika enheter i kommunikationsfrågor. I rollen arbetar du både självständigt och tillsammans med ledning, kollegor och externa samarbetspartner.

Jobbet innebär ett brett och varierat ansvarsområde så det är viktigt att du har en stark egen motor och kan arbeta effektivt, samt att du har ett övergripande perspektiv och kan avgöra vad som ska prioriteras. Som person önskar vi att du är självständig och strukturerad. Du behöver kunna vara flexibel och rycka in där det behövs inom stiftelsens allmänna förvaltning.

Dina arbetsuppgifter inkluderar följande:

  • Intern kommunikation
  • Ansvar och koordinering av den externa kommunikationen
  • Producera innehåll för olika kanaler (exempelvis skriva pressmeddelanden och artiklar)
  • Aktiv och strategisk kommunikation gentemot olika målgrupper
  • Uppdatera stiftelsens webbsidor samt intranätet
  • Planering, koordinering och genomförande av innehåll och kampanjer i sociala medier
  • Presentationer
  • Uppföljning och utvärdering

Det är naturligt för dig att ta fram och arbeta efter en kommunikationsplan. Du får gärna ha erfarenhet av publikationsverktyget WordPress och sociala medier, speciellt LinkedIn, Facebook och Instagram. Du behöver kunna uttrycka dig flytande på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i finska och engelska ses som en fördel.

Anställningen är tidsbunden 27.2.202319.1.2024.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med möjligheter att själv utveckla arbetsuppgifterna för att bäst motsvara dina kunskaper och intressen. Vi värderar vår personals välmående genom att erbjuda mångsidiga förmåner. Utöver generösa motions- och kulturförmåner erbjuder vi lunchförmåner, biljetter till diverse kulturevenemang, omfattande hälsovårdstjänster och olycksfallsförsäkring på fritiden.

Tjänsten är på heltid. Stiftelsen för Åbo Akademi tillämpar flexibel arbetstid. Vid nyanställning tillämpas prövotid.

Lön
Stiftelsen för Åbo Akademi tillämpar individuell lönesättning beroende på sökandes meriter och arbetserfarenhet. Sökande ombeds vänligen uppge sina löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Ansökan lämnas in via den här länken: https://ats.talentadore.com/apply/kommunikator/m64EyZ senast den 30.1. 
Till den fritt formulerade ansökan bifogas CV. De sökande som bedöms som starkast utgående från ansökningarna kallas till intervju i Åbo. 

Information
Mera information om befattningen ges av kommunikatör Helena Nylund, tel. +358 40 051 4136.
Mera information om rekryteringsprocessen ges av konsult Timo Harju, tel. +358 20 746 9688.

Stiftelsen för Åbo Akademi har i över 100 år skapat framtid genom att understöda vetenskaplig forskning, akademisk utbildning och kultur på svenska i Finland. Vår viktigaste uppgift är att understöda Åbo Akademi. I vår verksamhet ingår även att upprätthålla och finansiera institut, museer och inrättningar inom forskning och kultur samt upprätthålla eller deponera bok-, konst- och vetenskapliga samlingar. Vi äger, förvaltar, hyr ut och utvecklar fastigheter, byggnader och lägenheter som främjar vårt ändamål. Vår verksamhet genomsyras av samhällsansvar, öppenhet, kvalitet och hållbarhet. Vår personal omfattar ca 30 personer som huvudsakligen arbetar i Åbo.