LehdistötiedotteetxArtikkeli-2

Vuoden Ralf Törngren -palkinto Ina Laaksolle

By 16 toukokuun, 2019 No Comments

Teologian kandidaatti Ina Laakso vastaanottaa Åbo Akademin säätiön jakaman Ralf Törngren -palkinnon. Palkinto jaetaan henkilölle, joka on toiminut ansiokkaasti säätiön, Åbo Akademin tai ylioppilaskunnan hyväksi. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa.

Ina Laakso on syntynyt vuonna 1994 Porvoossa ja opiskelee teologiaa Åbo Akademissa. Hän on hoitanut useita luottamustehtäviä Åbo Akademin ja Åbo Akademin ylioppilaskunnan elimissä, mm. ylioppilaskunnan hallituksen ja valtuuskunnan jäsenenä. Vuonna 2018 Laakso toimi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös Åbo Akademin yliopistokollegion varapuheenjohtaja sekä Åbo Akademin tutkintolautakunnan ja Åbo Akademin strategiatyöryhmän jäsen.

– Opiskelijaedustajana oppii syvällisemmin, miten yliopisto toimii. Lisäksi haluan edistää parempaa opiskeluarkea kanssaopiskelijoilleni, Laakso toteaa.

Laakson asetti ehdolle Humanististen tieteiden, psykologian ja teologian tiedekunnan dekaani Mikael Lindfelt, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani Malin Brännback sekä Åbo Akademin ylioppilaskunta. Ina Laakso on valppaana ja määrätietoisena yhteistyökumppanina edustanut ylioppilaskuntaa tyylikkäästi ja terävästi. ”Hän on loistavalla tavalla edistänyt opiskelijoiden hyvinvointia ja heidän osallistamista Åbo Akademissa”, perusteluissa todetaan.

Kuva: Amanda Marina Photography

Åbo Akademin säätiö jakoi Ralf Törngren -palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2001 kunnianosoituksena Ralf Törngrenin työlle säätiön, Åbo Akademin ja sen ylioppilaskunnan hyväksi. Ralf Törngren (1899-1961) toimi Åbo Akademin säätiön varainhoitajana vuosina 1931-1948. Hän oli myös RKP:n kansanedustaja lähes 25 vuoden ajan ja ehti sinä aikana toimia sosiaali-, valtionvarain-, ulko- ja pääministerinä. Hän on myös toiminut Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana. Hän toimi myös opettajana Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa ja vuonna 1958 Ralf Törngren vihittiin kunniatohtoriksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa. Hän oli myös kunnallispoliittisesti aktiivinen Turussa.

Tidigare mottagare av Ralf Törngren-priset / Aikaisemmat Ralf Törngren -palkinnonsaajat

2001 Teol. stud./ teol. yo. Heidi Juslin-Sandin

2002 Ej utdelat / ei jaettu

2003 FD / FT Monika Nerdrum

2004 Teol. stud. / teol. yo. Karl Sällström

2005 Ej utdelat / ei jaettu

2006 Fil. stud. / fil. yo. Fia Valtonen

2007 Ej utdelat / ei jaettu

2008 Ej utdelat / ei jaettu

2009 Pol. kand. / VTK Saku Rantanen

2010 Fil. mag. / FM Ludvig Forsman

2011 rättsnotarie, politices studerande / oikeusnotaari, valtiot.yo. Otto Andersson &

politices studerande / valtiot. yo.Anniina Pirttimaa

2012 Ej utdelat / ei jaettu

2013 studerande i rättsvetenskap / oikeust. yo. Raine Katajamäki &

psykologie- och politicesstuderande / psykol. ja valtiot. yo. Katarina Kiiskinen

2014 Pol. kand. / VTK Fredrika Åkerö & nat. kand. / luonnont. yo. Esbjörn Hägerstedt

2015 Pol. stud. / valtiot. yo. Alexander Lång

2016 Pol. mag., ekon. stud. / VTM, kauppat. yo. Ann-Katrin Bender

2017 Nat. stud. / luonnont. yo. Milla Stenström

2018 Tekn. stud. / tekn. yo. Jens Back