Asunnonhakijalle

Mistä vapaina olevien vuokra-asuntojen tiedot löytyvät?
Useimmat vapautuvat asunnot löytyvät Vuokraovesta/Oikotieltä. Voit olla myös suoraan meihin yhteydessä ja tiedustella vapautuvia asuntojamme. Vapaita asuntoja voi myös löytää meidän omalla web-sivustolla.

Miten vuokraaminen tapahtuu?
Asukasvalintapäätökset tehdään ja asunnot vuokrataan asuntohakemusten perusteella. Tarkastamme kaikkien asunnonhakijoiden luottotiedot. Asuntohakemuksen täyttämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti, jotta voimme sopia asuntonäytöstä kanssasi. Mikäli olet kiinnostunut vuokraamaan asunnon ja hakemuksesi on hyväksytty, laadimme vuokrasopimuksen, jonka voit allekirjoittaa sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi tunnistautumalla. Yleensä vuokrasopimukset alkavat kuun ensimmäinen päivä.

Koska pääsen muuttamaan asuntoon?
Tulevaan kotiisi pääset muuttamaan vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Avaimet noudetaan arkipäivisin säätiön kansliasta.

Vuokraehdot

Vuokranmaksu
Vuokra ja muut erilliskorvaukset on maksettava vuokranantajan määräämälle tilille kalenterikuukauden 5. päivä. Viivästyskorko on voimassaolevan korkolain mukainen.

Vakuus
Vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi asetetaan vakuus. Vakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli huoneisto on kaikilta osin siivottu ja kunnossa eikä vuokra- tai muita saatavia ole. Vakuuden suuruus on kahden kuukauden vuokra.

Vesimaksu
Vaihtelee taloyhtiöstä riippuen. Nykyinen vesimaksu 21-24 €/henkilö/kuukausi

Sähkömaksu
Vuokralainen tekee oman sähkösopimuksen sähkölaitoksen kanssa. Sähkö maksetaan siis kulutuksen mukaan. Domuksen (Piispankatu 10) vuokrasopimuksissa sähkö sisältyy vuokraan.

Vuokrankorotus
Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja vuokra korotetaan vähintään 2 %:lla vuosittain. Vuokran määrä tarkistetaan maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Åbo Akademin opiskelijoille tarkoitetut Kristina Fagerlundin rahaston vuokra-asunnot on sidottu elinkustannusindeksiin, niitten vuokraa ei koroteta 2 %.

Irtisanomisaika
Irtisanomisaika vuokralaisen puolelta on yksi kalenterikuukausi. Vuokralaisen suorittaman kirjallisen irtisanomisen alkamispäivä on kalenterikuukauden viimeinen päivä. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä on 12 kuukautta vuokrasopimuksen voimaanastumispäivästä. Vuokralainen voi keskeyttää sopimuksen myös aikaisemmin suorittamalla vuokranantajalle 1,5 kuukauden vuokraa vastaavan maksun.

Lemmikit
Vuokralainen on vastuussa kaikesta lemmikkieläimen asunnolle aiheuttamasta mahdollisesta vahingosta.

Tupakointi
Tupakointi ei ole sallittua asunnoissa.

Asunnon kunto
Huoneisto vuokrataan siinä kunnossa kuin se on vuokrasuhteen alkaessa.