Asukkaalle

Jokaisella asukkaalla on tärkeä rooli siinä, että asuminen taloyhtiössä sujuu viihtyisästi ja vastuullisesti. Hyviin tapoihin kuuluu toisten asukkaiden huomioiminen sekä normaalin elämisen äänten salliminen. Yhteisiä pelisääntöjä on syytä noudattaa, jotta naapurisopu säilyy. Tutustuthan taloyhtiösi omiin järjestyssääntöihin.

Muistilista uudelle asukkaalle

Tässä on muuttajalle lyhyt muistilista tärkeimmistä asioista, jotka on syytä ottaa huomioon muuttaessa.

  • Tee virallinen muuttoilmoitus hyvissä ajoin, jotta postisi löytää oikeaan osoitteeseen heti muuttopäivästäsi alkaen. Laki määrää, että muuttoilmoitus on tehtävä viikon kuluessa muutosta.
  • Tee sähkösopimus sähköyhtiön kanssa jo ennen kuin muutat uuteen asuntoon. Tee uusi sähkösopimus muuttopäivästäsi alkaen, vaikka muuttaisitkin kesken kuukauden (ei koske Domuksen asukkaita).
  • Ilmoita uudelle huoltoyhtiölle muutostasi (Talo Team koskien Domus, Tehtaankatu 7, Linnankatu 1, Hämeenkatu 30 ja Vesta).
  • Jos olet oikeutettu Kelan yleiseen asumistukeen tai opiskelijan asumislisään, hanki tarvittavat asiakirjat hakemuksia varten ja lähetä hakemuksesi Kelalle.
  • Ota vakuutusyhtiöstä kotivakuutus uuteen osoitteeseen ja huolehdi, että sen korvaussumma vastaa nykyistä omaisuuttasi.
  • Tarkasta, että asunnosta löytyy riittävä määrä toimivia palovaroittimia.
  • Tutustu uuden asuntosi pelastautumisohjeisiin, jotta tiedät miten toimia onnettomuuden tai tulipalon sattuessa.

Vikailmoitus

Vikailmoituslomakkeella saamme tarkan kuvauksen viasta joka yltää kiinteistöosastoon asti sekä asukkaan suostumuksen asunnossa käyntiin. Vikailmoituslomakkeella voit myös määritellä sen, saako asunnossa käydä yleisavaimella, sekä ilmoittaa asunnossa mahdollisesti olevista lemmikkieläimistä.

Täällä voit tehdä vikailmoituksen vuokra-asunnostasi.

Täältä löydät vastuunjakotaulukon.