Åbo Akademin säätiö avaa museonsa touko- ja kesäkuussa - Stiftelsen för Åbo Akademi sr
KulttuuriMuseot

Åbo Akademin säätiö avaa museonsa touko- ja kesäkuussa

Sibelius-museo ja Ett hem -museo toivottavat vieraat tervetulleiksi 5.5. alkaen, keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-16. Taiteilijakoti Casa Haartman Naantalissa aloittaa kesäkauden 9.6. ja on auki keskiviikkoisin klo 12-18 ja torstaista sunnuntaihin klo 12-16. Casa Haartman on avoinna myös viikonloput 21.-22.8. ja 28.-29.8. klo 12-16.

Kaikissa museoissa on huomioitu turvaetäisyydet ja kävijämääriä on rajoitettu. Käsidesiä on tarjolla ja museoissa on maski- tai visiirisuositus.

– Koronarajoitusten vuoksi pyydämme Sibelius-museon kävijöitä varaamaan vierailunsa etukäteen museon verkkosivuilla olevan sähköisen varausjärjestelmän kautta. Ett hem -museo ja Casa Haartman eivät vaadi ennakkovarausta, sanoo Sibelius-museon intendentti Unna Toropainen.

Jatkossa säätiön kolmessa museossa maksutapana käy museokortin, maksukortin ja käteismaksun lisäksi Smartumin kulttuuriseteli ja Eazybreak -sovellus.

Museoiden avautumisen yhteydessä Sibelius-museoon avautuu myös kevään näyttelyuutuus: Ruisrock 1970 – miten kaikki alkoi. Näyttely kunnioittaa yli viisikymmentä vuotta vanhaa festivaalia, joka on vuosikymmenien ajan houkutellut Turkuun sekä kotimaisia ​​että kansainvälisiä artisteja ja yleisöä. Museokävijät oppivat lisää tapahtuman merkittävästä historiasta, miten festivaali muodostui ja miltä tuntui olla yleisössä Ruisrockin ensimmäisinä vuosina. Näyttely perustuu Antero Laihon kotiarkiston aarteisiin ja Jouko Kedon valokuviin ja aikalaislehtimateriaaliin. Mukana on myös filmipätkiä sekä tietysti aikakauden musiikkia.

– Ruisrock on ollut merkittävä kokemus kokonaiselle sukupolvelle. Kansainvälinen tuulahdus suuren maailman meiningistä YYA-Suomen Turussa veti nuoria ympäri maata ja muualtakin Euroopasta, kertoo Sibelius-museon Ruisrock-näyttelyn kuraattori Johannes Juva.